پروتکت ضبط خانگی : سلام من یک ضبط سامسونگ مدل مکس vl65 دارم چند وقت پیش داشتم اهنگ گوش میدادم سیم یکی از باندا رو جدا کردم گزاشتم پهلوش ولی اون طرف سیم وصل بود به دستگاه بعد یک دفعه ضبط خاموش شد وقتی نگاهش کردم دیدم دوتا سیم ها سیاه و قرمز باندا خوردن بهم حواسم نبود که خوردن بهم الان وقتی ضبط میزنم به برق روشن میشه بعدش سریع خاموش میشه و میگه perofect
متن بالا سوال یکی از مراجعین بخش تعمیر ضبط خانگی مجموعه تخصصی رایان است. در ادامه از متخصصین تعمیر سیستمهای صوتی رایان میپرسیم که پوتکت ضبط خانگی چیست؟ در چه مواقعی ایجاد میشود؟ و از همه مهمتر چونه میتوانیم آن را از بین ببریم؟ آیا روشی وجود دارد که بدون مراجعه به تعمیرگاه و پرداخت هزینه این کار را خودمان انجام دهیم؟
پروتکت چیست و چه کارکردی در مدارات الکترونیکی دارد؟
پروتکت یکی از اصول اولیه در طراحی مدارات الکترونیکی است. مدار پروتکت در واقع قطعاتی هستند که بر کار صحیح مدارات اصلی دستگاه نظارت میکنند و اگر قطعات به هر دلیل خراب شده و از حالت کار عادی خارج شوند و امکان آسیب دیدگی قطعات بیشتر وجود داشته باشد برای جلوگیری از سرایت ایراد و حفظ اصول ایمنی مدار را از کار میاندازند. سادهترین مثالی که برای قطعات پروتکتور میتوان استفاده کرد که تقریبا همه ما با آن برخورد داشته ایم فیوز است. وقتی جریان مصرفی مدار از حد مجاز فیوز بالاتر برود فیوز سوخته و باعث قطع جریان مدار میشود.
در مدارات پیشرفته پروتکتورها شکل کاملتری پیدا میکنند و به صورت مدارات دقیق طراحی میشوند. این مدارها وقتی مدار اصلی از حالت نرمال خارج میشود مدار را از کار میاندازند و اگر ایراد برطرف شود دوباره به حالت عادی برمیگردند. پروتکت در مداراتی که توان تلفاتی بالاتری دارند اهمیت بیشتری پیدا میکند. این مدارها معمولا با جریان و ولتاژ بالاتری کار میکنند و ایجاد اشکالاتی مانند اتصال کوتاه قطعات میتواند آسیب شدیدی در مدار ایجاد کند. در عین حال احتمال سرایت ایراد به قطعات دیگر و ایجاد خطرات بزرگتر وجود دارد.
پروتکت ضبط خانگی به چه دلیل ایجاد میشود؟
به دلیل ماهیت ساخت قطعات و مدارات الکترونیکی در سیستمهای صوتی خرابی تعدادی از قطعات اصلی آنها میتواند به صورت اتصال کوتاه ظاهر شود. به بیان ساده در این حالت + و – مدار یکی میشود و بالاترین حد جریان کشیده میشود و به قطع میتواند باعث آسیب دیدگی مدارات پاور و آسیب دیدگی کلی دستگاه شود. به همین دلیل در عموم دستگاههای صوتی مانند سینمای خانگی، آمپلی فایرها، ضبطهای خانگی و دستگاههای مشابه از سیستم پروتکت استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید : فلش خور کردن ضبط خانگی ، سینمای خانگی و دی وی دی پلیر
پروتکت در اکثر ضبطهای خانگی به این صورت ایجاد میشود که وقتی یکی از قطعات و یا مدارات دستگاه به نحوی خراب شود که باعث افزایش جریان برد پاور شود، به نحوی که احتمال آسیب دیدگی قطعات دیگر وجود داشته باشد، مدار رپوتکتور فعال شده و با قطع جریانهای داخلی مدارات در ولقع دستگاه را از کار میاندازد. در این حالت پیام پروتکت با شکلهای مختلف در دیسپلی دستگاه نمایش داده میشود تا مصرف کننده از وضعیت دستگاه مطلع شود.
پروتکت ضبط خانگی در برندهای مختلف چگونه ظاهر میشود؟
پروتکت ضبط خانگی در برندهای مختلف با پیام های متفاوت نشان داده میشود :
-
سونی : PUSH POWER PROTECT
-
سامسونگ : PROTECT – PROTECTION
-
پاناسونیک : F61 – F76
-
ال جی : ندارد
در محصولات سونی وقتی پروتکت ایجاد میشود پیام PUSH POWER PROTECT در دیسپلی نمایش داده میشود. در سامسونگ هم عبارت های PROTECT و یا PROTECTION در زمان ایجاد پروتکت ضبط خانگی نمایش داده میشود. یکی از مزایای سامسونگ در طراحی سیستمهای صوتی جدا سازی عملکرد فن دستگاه و ایجاد مدار حفاظتی برای آن است. اگر فن تبادل هوا در سیستمهای صوتی سامسونگ معیوب و حتی نیمه معیوب شود عبارت FAN CHECK سه مرتبه نمایش داده شده و سپس برای جلوگیری از خرابی، دستگاه خاموش میشود.
اهمیت این موضوع آنجاست که از کار افتادن فن و یا پایین آمدن میزان دور گردش آن میتواند باعث بالا رفتن حرات داخلی دستگاه و خرابی بخش هایی مانند خروجی بخش امپلی فایر که حرارت زیادی تولید میکند شود.
پاناسونیک از کدها برای نمایش عیب یابی داخلی دستگاه استفاده میکند. F61 و F76 از معروفترین کدهای عیب یابی در سیستمهای صوتی پاناسونیک هستند. معمولا کد F61 نشان دهنده ایجاد اضافه بار روی برد پاور دستگاه است. خرابی قطعاتی مانند قطعات بخش آمپلی فایر ضبط یا سینمای خانگی که توان مصرفی بالایی دارند میتواند باعث ایجاد ایراد F61 در سیستم صوتی پاناسونیک شما شود. کد F76 بیشتر در صورت خرابی بخش پاور بکار برده و نمایش داده میشود.
بیشتر بخوانید : دستورالعمل تعویض تسمه ضبط خانگی
شرکت ال جی اما با همه کیفیتی که در محصولات صوتی خود دارد اما در بخش پروتکشن بسیار ضعیف عمل میکند. در اکثر سیستم های صوتی ال جی در زمان ایجاد ایرادهایی شبیه خرابی بخش آمپلی فایر، تنها با خاموش شدن دستگاه بدون هیچ گونه پیام مواجه میشویم. تعمیر پروتکت ضبط خانگی ال جی به دلیل همین شکل خاص از طراحی پیچیدهتر از سایر برنده است و لازم است که بخش زیادی از عملیات تعمیر ضبط خانگی با آزمون و خطا انجام شود.
برای تعمیر پروتکت ضبط خانگی چه کنیم؟
اگر با پروتکت یکی از سیستمهای صوتی مواجه شدید ابتدا دستگاه را خاموش کنید. اولین توصیه جدا کردن همه بلندگوها است. بلندگوها در واقع آخرین قطعه بخش تقویت صدا هستند که به صورت خارجی طراحی میشوند. خرابی بلندگوها به اشکال مختلف میتواند باعث آسیب دیدگی قطعات بخش آمپلی فایر و یا ایجاد حالت پروتکت در ضبط خانگی شما شود.
اگر جدا کردن بلندگوها باعث رفع ایراد پروتکت ضبط خانگی شما شد باید ابتدا خرابی بلندگوی معیوب را تشخیص داده و سپس برای تعمیر آن اقدام کنید. اما اگر ایراد پروتکشن سیستم صوتی شما باقی بود بهتر است از متخصصین تعمیر سیستمهای صوتی کمک بگیرید. در صورتی که خواستید باز هم جلوتر بروید ابتدا باید سیستم پروتکت دستگاه را شناسایی کنید. قطعات اصلی را با ابزار تست عیب یابی و در صورت نیاز تعویض کنید تا به قطعه معیوب برسید.
6 دیدگاه ها
سلام خسته نباشید ودرود فراوان به عزیزان برای رفع این مشکل باید چکار کنیم
با سلام، مشکل پروتکت یک ایراد سخت افزاری است. تعمیر مشکل پروتکت در ضبط و یا سینمای خانگی نیازمند تعویض قطعات و دانش فنی است. اگر در این مورد تخصص ندارید حداقل با دستکاری دستگاه مشکل را بیشتر نکنید.
سلام خسته نباشید یک سوال داشتم. ایا وات تمام ظبط ها واقعی است بنده سامسونگ دارم درج شده 4600..سونی داشتم قبلا 3000بنظر میاد وات سامسونگ حقیقی نیست… ایا میشه دوتا باند جداگانه تهیه کنم اضاف کنم به این باندها سامسونگ.. 4600وات هست ممنون از توضیح شما.
با سلام، اعدادی که به این شکل ارائه میشود بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. توجه کنید که این واتها بر اساس واحد PMPO ارائه میشود که تعریف خاصی دارد. وات واقعی دستگاهها بر اساس واحد RMS بیان میشود. بعنوان مصرف کننده غیر حرفهای بیشتر روی کیفیت صدا و آنچه که میشنوید تمرکز کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
با سلام وعرض خسته نباشید
خدمت شما
من یه ضبط ال جی دارم باهمین
مشکل رو برو شده
و میخاستم ببینم میشه مشکل رو بر طرف
کرد یا خیر
با سلام، تعمیر ضبط خانگی ال جی شما صرفا با عیب یابی دقیق قابل اظهار نظر خواهد بود. برخی از قطعات این دستگاهها به صورا آی سی هستند و یا کمیاب و یا قیمت بالایی دارند. تعیین هزینه تعمیرات صرفا باید با بررسی دقیق انجام می شود.