6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

آنچه در این نوشته خواهید خواند

چشمک زدن تلویزیون سونی به دلیل کاربرد سیستم عیب یابی در این تلویزیون‌ها است که در نوشته دلیل چشمک زدن تلویزیون سونی با نحوه عملکرد آن آشنا شدیم. متوجه شدیم 6 مرتبه چشمک زدن تلویزیون سونی در اغلب موارد به دلیل خرابی بک لایت است. با توجه به شایع شدن خرابی بک لایت در تلویزیون‌های LCD و LED در این نوشته همراه با متخصصین تعمیر تلویزیون رایان تی وی به طور اختصاصی راجع به 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی و مراحل عیب یابی و تعمیرات تلویزیون در این ایراد می‌پردازیم.

با بررسی جدول عیب‌یابی در عموم تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی سونی متوجه می‌شویم تقریبا در همه آنها، 6 چشمک نشان دهنده خرابی بخش بک لایت تلویزیون است. بک لایت، نوری است که در پشت صفحه نمایش تلویزیون ایجاد و باعث دیده شدن تصویر می‌شود.

هر ایرادی که در بک لایت تلویزیون ایجاد شود به طور مستقیم در کیفیت تصویر تاثیرگذار است. مثلا اگر نیمی از لامپ‌های بک لایت تلویزیون بسوزد و روشن نشود با تاریک شدن نصف تصویر تلویزیون مواجه می‌شویم و یا اگر بک لایت تلویزیون به طور کامل خاموش شود، تصویر قطع شده و صفحه نمایش تاریک می‌شود. البته دقت کنید که در این حالت تصویر تلویزیون وجود دارد، ولی دیده نمی‌شود.

6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

6 بار چشمک زدن تلویزیون ال سی دی سونی

ممکن است به محض روشن کردن و یا مدتی پس از کارکردن و با گرم شدن، تلویزیون خاموش شده و لامپ پاور شروع به چشمک زدن کند. برای اطمینان، بهتر است چند بار تعداد چشمک‌ها را با دقت شمارش کنید.

در ویدئو زیر 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی و شکل ایجاد آن و نحوه شمارش آن را توضیح داده‌ایم.

 

 

در تلویزیون‌های ال سی دی، از لامپ‌های فلورسنت برای تولید بک لایت استفاده شده است. این لامپ‌ها با صورت افقی در پشت صفحه نمایش تلویزیون قرار داده شده‌اند و تعداد آنها نسبت به سایز تلویزیون، متفاوت است. در مدل‌های مختلف تلویزیون‌های ال سی دی سونی 12 الی 24 عدد لامپ فلورسنت در بخش بک لایت استفاده شده است. ولتآژ کار لامپ‌های فلورسنت در برد اینورتر ساخته می‌شود. این برد همچنین بر عملکرد صحیح لامپ‌ها نظارت دارد.

در تلویزیون ال سی دی سونی خرابی یک یا تعدادی از لامپ‌های فلورسنت و یا اشکال در برد اینورتر باعث تحریک سیستم عیب‌یاب داخلی تلویزیون سونی می‌شود. در این حالت تلویزیون خاموش شده و چراغ جلوی تلویزیون 6 بار چشمک می‌زند.

6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی ال سی دی معمولا به دلیل خرابی قطعات زیر اتفاق می افتد :

  1. یک یا تعدای از لامپهای فلورسنت بخش بک لایت
  2. چوک های افزاینده ولتاژ در برد اینورتر
  3. قطعات راه انداز چوک های افزاینده ولتاژ
  4. قطعات SMD در برد بک لایت

6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

تعمیر بک لایت تلویزیون ال سی دی سونی

اولین قدم در تعمیر تلویزیون سونی LCD در ایراد 6 چشمک، عیب یابی و تشخیص قطعات معیوب است. در صورت خرابی یک یا چند عدد از لامپ‌های فلورسنت باید کیفیت سلامت کلی لامپ‌های بک لایت مورد بررسی قرار گیرد. اگر لامپ‌های سالم از کیفیت قابل قبول برخوردار باشند می‌توان فقط لامپ‌های خراب را تعویض کرد، در غیر این صورت باید همه لامپ‌ها به صورت یکجا تعویض شوند.

در صورت ایجاد خرابی در برد بک لایت هم اگر خرابی محدود به قطعات اصلی مانند چوک ها و یا قطعات اصلی شود می‌توان قطعه و یا قطعات معیوب را تعویض کرد. اما اگر خرابی به قطعات SMD سرایت کرده باشد تنها راه حل تعمیر تلویزیون سونی تعویض کامل برد بک لایت یا همان اینورتر خواهد بود.

6 بار چشمک زدن تلویزیون ال ای دی سونی

در تلویزیون‌های ال ای دی، بک لایت بوسیله لامپ‌های ال ای دی در پشت صفحه نمایش تولید می‌شود. در واقع تفاوت اصلی تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی در منبع نور زمینه است. ولتاژ تغذیه لامپ‌های ال ای دی هم یا در برد پاور تولید می‌شود یا در یک برد جداگانه که با نام  LD BAR شناخته می‌شود. این برد همچنین بر عملکرد صحیح کلی بخش بک لایت تلویزیون نظارت دارد.

خرابی یک یا تعدادی از لامپ‌های ال ای دی بک لایت و یا خرابی برد LD BAR باعث تحریک سیستم عیب یاب داخلی تلویزیون سونی می‌شود. در این حالت تلویزیون خاموش شده و نشانه خرابی بک لایت تلویزیون به صورت 6 بار چشمک زدن چراغ پاور ظاهر می‌شود.

نکته : خرابی برد LD BAR در برخی از مدل های تلویزیون سونی به عنوان یک ایراد مستقل تعریف شده و با تعداد 4 چشم نمایش داده می شود.

 

تعمیر بک لایت تلویزیون ال ای دی سونی

همانطور که در نوشته های دیگر توضیح دادیم بک لایت تلویزیون های ال ای دی به دو صورت کلی ساخته می‌شوند :

  • بک لایت (Direct) یا شاخه‌ای
  • بک لایت (EDGE) یا لبه

 در بک لایت‌ دایرکت (Direct) لامپ‌های بک لایت به صورت شاخه‌های افقی در پشت صفحه نمایش قرار می‌گیرند و نور آنها به طور مستقیم از پشت به صفحه نمایش می‌تابد. عملکرد بک لایت لبه (EDGE) متفاوت است و نور لامپ‌های بک لایت که در کناره‌های تصویر قرار گرفته‌اند با شکست در صفحه دیفیوزر صفحه نمایش تلویزیون را روشن می‌کند.

معمولا بک لایت های لبه (EDGE) از کیفیت بالاتری برخوردارند و در تلویزیون‌های گران قیمت از این نوع بک لایت استفاده می‌شود. بک لایت‌های دایرکت که با نام شاخه‌ای هم شناخته می‌شوند اقتصادی‌تر هستند و اغلب عمر کوتاه‌تری نسبت به بک لایت‌های لبه دارند.

بهترین روش تعمیر تلویزیون سونی در هنگام خرابی بک لایت، تعویض کامل است و بهتر است در صورت امکان، بک لایت را از بهترین برند ممکن انتخاب کنید تا طول عمر بیشتری داشته باشد. بک لایت‌های بی کیفیت ضمن تاثیر منفی در کیفیت تصویر ممکن است باعث اسیب دیدگی قطعات مختلف تلویزیون شما شوند.

منوی عیب یابی تلویزیون سونی

عملکرد سیستم عیب یاب تلویزیون سونی در بخش حافظه تلویزیون ذخیره می‌شود و هر زمان بخواهید می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید. منوی عیب یابی تلویزیون سونی در واقع شامل جدولی است که در ان تعداد چشمک‌ها و ایراد معادل هر چشمک درج شده است و اگر تلویزیون دچار هر از ایرادهای این منو شود، اطلاعات آن ثبت خواهد شد.

برای دسترسی به منوی عیب یابی تلویزیون سونی ابتدا باید تلویزیون را در حالت استندبای قرار دهید. در ادامه کلیدهای

DISPLAY

5

+ VOLUME

POWER ON

را بوسیله ریموت کنترل تلویزیون به صورت پشت سرهم فشار دهید. فشار دادن این کلیدها باید بدون وقفه و پشت سر هم انجام شود. اگر عملیات را به درستی انجام دهید تلویزیون روشن شده و منوی عیب یابی تلویزیون سونی ظاهر خواهد شد.

6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

دکمه دیسپلی در کنترل سونی

در این قسمت لازم است که به یکی از سوالات پرتکرار مراجعین بخش تعمیرات تلویزیون سونی پاسخ دهیم. در نوشته‌های مختلف راجع به نحوه ورود به منوی عیب‌یابی تلویزیون سونی توضیح داده‌ایم اما بسیاری از کاربران برای ورود به این بخش با مشکل مواجه می‌شوند.

مشکل اصلی این افراد پیدا کردن کلید دیسپلی روی کنترل تلویزیون سونی و یا فشار دادن کلیدها در زمان کوتاه و پشت سر هم است. دکمه دیسپلی در تلویزیون سونی برای نمایش اطلاعات (information) روی صفحه نمایش تلویزیون در نظر گرفته شده است. وقتی این کلید را در حالت عادی فشار دهیم، اطلاعاتی مانند ورودی تلویزیون و برخی تنظیمات نمایش داده می‌شود.

دکمه دیسپلی در کنترل تلویزیون سونی معمولا با نشانه‌هایی مانند علامت سوال یا حرف i مشخص می‌شود.

دکمه دیسپلی کنترل تلویزیون سونی

 

 

قیمت بک لایت تلویزیون سونی

پس از پایان عیب یابی تلویزیون سونی و حالا که متوجه شدیم 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی در اغلب موارد نشان دهنده خرابی بک لایت است،باید به این سوال مهم مصرف کنندگان پاسخ دهیم:

هزینه تعمیر بک لایت تلویزیون سونی چقدر است؟

قیمت بک لایت تلویزیون سونی در مدل‌های مختلف و نسبت به ساختار و کیفیت قطعه یدکی بک لایت متفاوت است. معمولا با افزایش سایز تلویزیون (برحسب اینچ) قیمت بک لایت آن هم افزایش پیدا می‌کند. قیمت بک لایت تلویزیون سونی در تعدادی از مدل‌ها به شرح زیر است:

قیمت بک لایت تلویزیون سونی براساس سایز

              سایز تلویزیون (براساس واحد اینچ)                    قیمت بک لایت تلویزیون سونی
قیمت بک لایت تلویزیون سونی 32 اینچ                     350000 الی 750000 تومان
قیمت بک لایت تلویزیون سونی 40 اینچ                     450000 الی 900000 تومان
قیمت بک لایت تلویزیون سونی 42 اینچ                     450000 الی 900000 تومان
قیمت بک لایت تلویزیون سونی 47 اینچ                     550000 الی 1.100 تومان
قیمت بک لایت تلویزیون سونی 48 اینچ                     600000 الی 1.200 تومان
قیمت بک لایت تلویزیون سونی 49 اینچ                     750000 الی 1.400 تومان
قیمت بک لایت تلویزیون سونی 55 اینچ                     1.5 الی 2.5 میلیون تومان
قیمت بک لایت تلویزیون سونی 65 اینچ                     2.4 الی 5.5 میلیون تومان
قیمت بک لایت تلویزیون سونی 75 – 85 اینچ                     3.5 میلیون تومان به بالا

برای مشخص شدن قیمت دقیق بک لایت و یا هزینه کلی تعمیر بک لایت تلویزیون سونی لازم است که مدل تلویزیون و سایز آن را مشخص کنید. همه این اطلاعات روی لیبل پشت تلویزیون شما درج شده است. شما می‌توانید با ارائه مدل کد تلویزیون سونی با مشاورین تعمیر تلویزیون سونی در مجموعه رایان تی وی مشاوره رایگان تعمیرات تلویزیون داشته باشید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 پاسخ

  1. سلام.خوبین .خسته نباشید.من تلویزیون سونی ال سی دی ۳۲ اینچ دارم.۶ چشمک هم میزند.ولی تعمیرگاه بردم.با تعویض برد پاور درست شد.خواستم بگم شما فرمایش کردید با ۶ چشمک برد بک لایت یا لامپ هست.چرا با تعویض برد پاور درست شد؟؟؟؟؟

  2. با سلام، ممکن است برد بک لایت تلویزیون شما داخل برد پاور طراحی شده و در واقع این برد به نام پاور- بک لایت شناخته می‌شود. در عین حال ممکن است ولتاژ تغذیه برد بک لایت که در قسمت پاور تامین می‌شود، قطع شده باشد. در کل در نظر داشته باشید به دلیل تفاوت در طراحی، نمیتوان یک مشکل را به طور قطع به یک بخش نسبت داد. در عین حال توضیح کامل یک مفهوم و بیان تمام احتمالات طراحی، ممکن است باعث پیچیده شدن یک مسئله شود. در بیان مفاهیم تعمیر تلویزیون سعی شده کلیات و مشکلاتی که بیشترین احتمال را دارد بیان شود تا فهم ساده‌تری داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط