علت روشن نشدن تلویزیون چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بدانیم که روشن نشدن تلویزیون یک ایراد کلی است که ممکن است در برندها و مدلهای مختلف تلویزیون، علل متفاوتی داشته باشد. در ادامه همراه با متخصصین تعمیر تلویزیون رایان به بررسی علت روشن نشدن تلویزیون و بیان راه حل در مدلهای مختلف میپردازیم.
انواع روشن نشدن تلویزیون و تاثیر آن در تعمیر تلویزیون
روشن نشدن یک عبارت کلی است که حالات زیادی را شامل میشود. یک تلویزیون به صورتهای ظاهری متعددی ممکن است روشن نشود مثلا چراغ پاور تلویزیون روشن شود اما تلویزیون روشن نشود یا اینکه تلویزیون روشن شود اما دوباره خاموش شود.
معمولا مصرف کنندگان به این موارد اهمیت نمیدهند و حالت کلی تلویزیون را بیان میکنند. اما در بخش عیب یابی تعمیرات تلویزیون این نکات جزئی اهمیت زیادی دارد. حتی میتواند به مشاوره تعمیر تلویزیون و تعیین هزینه تعمیر تلویزیون هم کمک زیادی بکند.
پس اگر با تلویزیونی مواجه شدید که روشن نمیشود ابتدا باید جزئیات آن را با دقت بررسی کنید. چه بسا ممکن است بتوانید موارد جزئی را رفع کنید و نیازی به مراجعه به تعمیرگاه تلویزیون نداشته باشید.
اولین نکته در مواجهه با یک تلویزیون که روشن نمیشود اینست که بررسی کنید که آیا وقتی تلویزیون را به برق میزنید چراغ پاور روشن میشود یا خیر؟ اگر چراغ پاور روشن شود یعنی اتصالات سیم برق و پریز و … سالم است و برق وارد تلویزیون میشود. اما اگر لامپ پاور تلویزیون روشن نمیشود ابتدا باید از سلامت سیم برق تلویزیون، پریز و وجود برق در آن و انتقال به تلویزیون اطمینان پیدا کنید.
علت روشن نشدن تلویزیون قدیمی CRT
مراجعین بخش تعمیرات تلویزیون از تلویزیون های crt با نام تلویزیون قدیمی نام ممیبرند. اصول کار و ساختار تلویزیون های crt کاملا با تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی متفاوت است. در این تلویزیون ها علت روشن نشدن تلویزیون را بیشتر باید در خرابی بخش پاور و یا بخش هوریزنتال دستگاه جستجو کرد.
در بخش پاور عموم تلویزیون های crt از آی سی با پیشوند نام str استفاده شده است و عموما به همین نام هم شناخته می شوند. در بخش هموریزنتال هم دو المان ترانزیستور خروجی و ترانس های ولتاژ آسیب پذیرتر از سایر قطعات هستند.
علت دیر روشن شدن تلویزیون قدیمی چیست؟
در عموم تلویزیون های crt خرابی خازن های بخش پاور باعث می شود که این بخش به درستی کار نکند. ماهیت شیمیایی خازن های الکترولیت به گونهای است که به مرور زمان ظرفیت خود را از دست می دهند. این ظرفیت از دست رفته که به علت تغییرات مواد شیمیایی داخل خازن است در اثر گرم کردن قطعه معیوب به صورت موقتی اصلاح می شود.
نتیجه این وضعیت اینست که مدار معیوب بعد از مدتی در اثر گرم شدن و برگشت ظرفیت خازن های معیوب مجددا شروع به کار می کند.
معمولا این خرابی در تلویزیون های crt به مرور ایجاد می شود و پیشرفت می کند. مثلا در اوایل ظهور ایراد، بعد از چند دقیقه تلویزیون روشن میشود. معمولا زمان دیر روشن شدن تلویزیون به تدریج افزایش می یابد.
علت روشن نشدن تلویزیون ال سی دی چیست؟
پس از بررسی علت روشن نشدن تلویزیون قدیمی باید به بررسی این ایراد در تلویزیونهای ال سی دی بپردازیم. طراحی داخلی قطعات تلویزیونهای ال سی دی کاملا با تلویزیونهای ماقبل آن متفاوت است. بر خلاف تلویزیونهای قدیمی که یک برد کامل و یکپارچه طراحی میشد، در تلویزیونهای ال سی دی و ال ای دی بخشهای مختلف دستگاه به صورت بردهای مجزا طراحی میشوند.
برد پاور، مین برد، برد تی کان و برد بک لایت بخش های اصلی و مشترک همه تلویزیون های ال سی دی هستند. از بین بخشهای مختلف یک تلویزیون ال سی دی معمولا خرابی بردهای پاور و مین برد می تواند علت روشن نشدن تلویزیون باشد.
برد پاور یا تغذیه وظیفه تامین ولتاژ کار همه قطعات تلویزیون را بعهده دارد. ورودی آن ولتاژ متناوب شهری و خروجی آن چند ولتاژ با دامنه و جریان (ولتاژ و آمپر) متفاوت برای تغذیه بخشهای مختلف تلویزیون است.
مین برد هم همانطور که از نام آن پیداست برد اصلی تلویزیون است. ایجاد حالت استندبای، دریافت فرمان روشن شدن و روشن کردن سایر قطعات تلویزیون، ایجاد و پردازش سیگنال اولیه صدا و تصویر، کنترل ورودی و خروجیها از جمله وظایف مین برد تلویزیون است.
علت روشن نشدن تلویزیون سونی چیست؟
روشن نشدن تلویزیون سونی یک تفاوت بزرگ با سایر تلویزیون ها دارد: وجود سیستم عیب یاب داخلی. با خرابی یکی از قطعات تلویزیون سیستم عیب یاب تلویزیون سونی فعال میشود.
با فعال شدن سیستم عیب یاب داخلی تلویزیون سونی، برای جلوگیری از پیشرفت خرابی، تلویزیون خاموش میشود. در این حالت برای مشخص شدن ایراد و قطعه معیوب، چراغ پاور تلویزیون شروع به چشمک زدن میکند. تعداد چشمک زدن تلویزیون سونی نوع ایراد و محدوده خرابی قطعات را مشخص میکند. در این حالت پروسه تعمیر تلویزیون سونی راحتتر انجام میشود.
هر چند ممکن است در نگاه اول چشمک زدن تلویزیون سونی پشت سر هم و بدون نظم به نظر برسد. اما اگر با دقت نگاه کنید متوجه میشوید که یک تعداد ثابت چشمک پشت سر هم تکرار میشود. بعد از هر بار چشمک زدن بین 2 تا 3 ثانیه مکث داریم. بعبارت سادهتر چراغ پاور چند بار چشمک میزند، 2 تا 3 ثانیه مکث میکند و مجدد همان تعداد را تکرار میکند. مثلا 6 بار چشمک میزند، مکث می کند و مجدد 6 بار چشمک میزند. با مراجعه به متخصصین تعمیر تلویزیون سونی متوجه میشویم که 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی به دلیل خرابی بک لایت تلویزیون است.
جدول ارور سونی (راهنمای عیب یابی تلویزیون سونی)
همانطور که گفتیم در تلویزیونهای سونی عیب یاب داخلی وجود دارد. زمانی که تلویزیون دچار خرابی میشود این عیب یاب فعال شده و محدوده خرابی را با چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون مشخص میکند.
در ابتدای نقشه فنی هر یک از مدلهای تلویزیون سونی جدول ارور ارائه شده است. در این جدول تعداد چشمکها و ایراد معادل آنها قید شده است. برای تعمیر هر مدل تلویزیون سونی باید به این جدول اختصاصی مراجعه کرد. اما بعضی از تعداد چشمکها به صورت عمومی مشترک است. این موارد عبارتند از :
2 چشمک تلویزیون سونی : خرابی برد پاور
3 چشمک تلویزیون سونی : خرابی مین برد
4 چشمک تلویزیون سونی : خرابی LD
5 چشمک تلویزیون سونی : خرابی پنل و برد تیکان
6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی : خرابی بک لایت
8 چشمک تلویزیون سونی : خرابی بخش صوت
علت روشن نشدن تلویزیون سامسونگ
در تلویزیونهای ال سی دی سامسونگ ایراد روشن نشدن تلویزیون بیشتر به صورت دیر روشن شدن ایجاد میشود. وقتی تلویزیون را روشن می کنیم، چراغ تلویزیون چشمک میزند اما تصویر ظاهر نمیشود. در این حالت لازم است که چند بار تلویزیون را خاموش و روشن کنیم و یا از برق جدا کنیم تا بعد از گذشت مدتی تلویزیون روشن شود.
در ایراد دیر روشن شدن تلویزیون سامسونگ زمانی که تلویزیون روشن میشود دیگر مشکلی نخواهد داشت. علت روشن شندن تلویزیون سامسونگ معمولا بعلت ایجاد خرابی در برد پاور تلویزیون است. یکی از راههای موثر برای جلوگیری از ایجاد این ایراد، خارج کردن تلویزیزیون از حالت استندبای است. سعی کنید در مواقعی که تلویزیون خاموش است برق آن را قطع کنید. در حالت استندبای بخشی از برد پاور و مین برد تلویزیون روشن است.
1 دیدگاه
عالیه مچکرم