5 ایراد متداول لوازم صوتی و تصویری + روش جلوگیری از آنها

تعمیر لوازم صوتی و تصویری

آنچه در این نوشته خواهید خواند

با توجه به گرانی دلار و افزایش قیمتها همه لوازم منزل هم گران شده‌اند، واردات رسمی برخی برندها هم قطع شده است. شاید لازم باشد کمی بیشتر از قبل مواظب لوازم منزل خود باشیم. در ادامه 5 ایراد متداول در بین لوازم صوتی و تصویری که می‌تواند به دستگاهها آسیب بزند را با متخصصین تعمیرات تلویزیون رایان بررسی می کنیم. در انتها با بیان راه حل‌های ساده و کاربردی سعی می کنیم از آنها جلوگیری کنیم.

نوسان برق در لوازم صوتی و تصویری

نوسان برق، قطعی و یا دو فاز شدن اتفاقی است که همه ما کم و بیش با آن آشنایی داریم یا یکی از لوازم ما به آن دچار شده است. عموم لوازم صوتی و تصویری مانند تلویزیون، سینمای خانگی، دی وی دی پلیر که طی دهه گذشته تولید شده‌اند. دارای منبع تغذیه سوئیچینگ هستند. ولتاژ ورودی آنها می‌تواند بین 110 تا 240 ولت متغیر باشد. کاهش یا افزایش ولتاژ چون در بین این مقدار است. عموما باعث آسیب این دستگاهها نمی‌شود. آنچه باعث آسیب‌هایی می‌شود که ما از آنها با نام نوسان برق یاد می کنیم. افزایش ولتاژ بیشتر از این مقدار و یا دو فاز شدن برق ورودی دستگاه است.

قطع به یقین نمی‌توانیم جلوی نوسانات برق را بگیریم و تنها اقدام دفاعی ما در این بخش خرید محافظ برق است که اگر با عملکرد آن آشنایی داشته باشیم می‌دانیم که هیچ تاثیری در تثبیت و یا کنترل مقدار ولتاژ ورودی دستگاه ندارد. دستگاهی که امروز به نام محافظ برق لوازم صوتی و تصویری می‌شناسیم تنها یک ناظر روی ولتاژ برق است. اگر ولتاژ برق ورودی بیشتر از 240 و کمتر از 175 ولت شود محافظ به صورت اتوماتیک جریان را قطع می کند. حد ولتاز مجاز بعد از زمانی حدود 1 تا دقیقه به دستگاه وصل می‌شود. باز هم تاکید می کنیم محافظ برق هیچ تثبیت و یا تاثیری روی جریان برق ندارد پس از آن به اندازه خودش انتظار داشته باشید.

 

تعمیر برد در لوازم صوتی و تصویزی

بهترین روش جلوگیری از نوسان برق در لوازم صوتی و تصویری

اگر نگاهی به آمار تعمیر لوازم صوتی و تصویری بیندازیم می‌بینیم که تعداد دستگاههایی که در اثر نوسان برق آسیب دیده‌اند کم نیست اما راه مقابله با آن چیست؟

اصلی ‌ترین توصیه در این بخش خاموش کردن کامل لوازم صوتی و تصویری و در واقع جدا کردن آنها از جریان برق در مواقع غیر استفاده است. با نگاهی به ساعات کار این لوازم بیندازیم متوجه می‌شویم که از بین آنها تلویزیون ساعت کاری بالاتری در طول روز نسبت به سایر لوازم دارد. متوسط ساعت کارکرد یک تلویزیون نسبت به ساعات خاموش 1 به 3 است یعنی در عموم منازل ما در طی 24 ساعت 8 ساعت تلویزیون روشن است در حالی که 16 ساعت استندبای یا آماده به کار است. می‌گوییم آماده به کار و نه خاموش چون زمانی که دستگاه را استندبای می‌کنیم بخش پاور و سیستم کنترل (مین برد) روشن است .

این قطعات غیر از این که در حال کار هستند و عمر مفید آنها کاهش پیدا می‌کند در معرض آسیب در اثر نوسان برق هستند. زمانی که لوازم صوتی و تصویری را خاموش می کنید آنها را از جریان برق جدا کنید. بهترین روش در این بخش استفاده از یک چند راهی کلیددار است. می‌توانید همه لوازم صوتی و تصویری که معمولا در یک جا قرار دارند را به یک چندراهی کلیددار متصل کنید و بعد از پایان زمان استفاده کلید چندراهی را بزنید تا همه آنها از جریان برق جدا شوند.

 

بیشتر بخوانید : پاسخ به 5 سوال مهم در تعمیر بک لایت تلویزیون

 

ضربه خوردن صفحه نمایش تلویزیون (شکستگی پنل تلویزیون)

با نگاهی به آمار تعمیرات تلویزیون‌های LED و LCD در لوازم صوتی و تصویری متوجه می‌شویم که تعداد تلویزیون هایی که در اثر عواملی مانند ضربه یا افتادن از روی میز تلویزیون دچار شکستگی صفحه نمایش می‌شوند بسیار بالاست.

برخلاف تصور عموم و یا تبلغات منفی برخی شرکت‌ها صفحه نمایش تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی (که از یک جنس هستند) بسیار آسیب‌پذیر است.به بیان ساده صفحه نمایش تلویزیون از یک لایه طلق و یک لایه شیشه تشکیل شده است. بخش طلق مانند در مقابل ضربه بسیار مقاوم است. اما بخش شیشه به دلیل نازکی بسیار آسیب‌پذیر است. بیشتر از این لازم نیست در مورد عوامل ایجاد کننده شکستگی صفحه تلویزیون صحبت کنیم . در ادامه چند روش برای جلوگیری را توضیح می‌دهیم.

شکستگی پنل تلویزیون
شکستگی پنل تلویزیون

اگر در منزل کودک دارید باید صفحه تلویزیون را از دسترس او خارج کنید. صفحه رنگی تلویزیون در لوازم صوتی و تصویری برای کودکان جذب کننده است و ضربه یکی از تکنیک‌های شناخت محیط برای کودک است. نصب لوازم صوتی و تصویرری مانند تلویزیون روی دیوار و یا استفاده از طلق محافظ صفحه نمایش تلویزیون روش های مختلف جلوگیری از ضربه خوردن صفحه نمایش تلویزیون است.

همچنین می توانید با استفاده از بندهای نگهدارنده تلویزیون را روی میز تلویزیون یا به دیوار پشتی مهار و از افتادن آن جلوگیری کنید.

تعمیر شکستگی پنل تلویزیون
تعمیر شکستگی پنل تلویزیون

آبخوردگی صفحه نمایش تلویزیون

آبخوردگی صفحه نمایش تلویزیون که عموما در تلویزیون‌های ال ای دی ایجاد می‌شود دیگر عامل انسانی است که می‌تواند باعث آسیب دیدگی تلویزیون شما شود. آبخوردگی صفحه نمایش یا پنل تلویزیون عبارتست از نفوذ آب و یا مایعات تمیز کننده که به صفحه نمایش پاشیده می‌شود و با پایین آمدن از فاصله کوچک بین قاب و صفحه نمایش تلویزیون به بخش فلت‌های پنل و برد آدرس وارد می‌شود.

 

فلت های پنل و برد آدرس وظیفه انتقال اطلاعات تصویر از برد تیکان تلویزیون به صفحه نمایش و پردازش نهایی سیگنال تصویر را بعهده دارند. اتصالات در این قطعات بسیار کوچک و در حد 0.1 میلی‌متر است. مایع بعنوان یک رسانا بین پین‌های مختلف اتصالی لایجاد کرده و باعث ایجاد سوختگی فیزیکی و سولفاته شدن مدارات و فلت های پنل می‌شود. این موضوع بیانگر حساسیت شدید لوازم صوتی و تصویری از جمله تلویزیون به آبخوردگی میباشد.

 

بیشتر بخوانید :یک تعمیرکار تلویزیون چه تلویزیونی برای خودش می‌خرد؟

 

تعمیر تلویزیون آبخورده و تعمیر پنل‌هایی که در اثر ورود ماعات به تلویزیون آسیب می‌بینند بخش ویژه‌ای در مجموعه تعمیرات تلویزیون ال ای دی است.

آبخوردگی لوازم صوتی و تصویری
آبخوردگی لوازم صوتی و تصویری

 

برای جلوگیری از ایجاد آبخوردگی در تلویزیون اقدامات زیر بسیار موثر است :

  1. از اسپری کردن آب و یا مایعات شوینده مانند رایت و اتک به صفحه نمایش تلویزیون خودداری کنید. معمولا لکه‌هایی که روی صفحه نمایش تلویزیون‌ها ایجاد می‌شوند با دستمال خشک هم قابل برطرف کردن است. برای از بین بردن لکه‌های مقاوم از اسپری‌های با کیفیت استفاده کنید که رسانا نیستند و آن را به مقدار کم روی دستمال اسپری کنید و از آن برای تمیز کردن لوازم صوتی و تصویری مانند تلویزیون استفاده کنید.
  2. از بازی کودکان در اطراف تلویزیون جلوگیری کنید. عموم تلویزیون‌هایی که در اثر آبخوردگی به بخش تعمیرات تلویزیون مراجعه می کنند در اثر بازی کودکان و یا در هنگام تمیز کردن صفحه نمایش آسیب دیده‌اند.
  3. تلویزیون را در جاهیی که احتمال آبخوردگی وجود دارد قرار ندهید. باور کنید که سالانه چندین مورد مراجعه به مراکز تعمیرات به دلیل آبخوردگی در اثر قرار گرفتن تلویزیون زیر کولر گازی ثبت می‌شود.
تعمیر آبخوردگی پنل تلویزیون
تعمیر آبخوردگی پنل تلویزیون

خرابی بک لایت تلویزیون ال ای دی و ال سی دی

بک لایت یا نور زمینه در پشت صفحه نمایش تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی ایجاد می‌شود تا تصویر قابل دیدن شود. بدون نور بک لایت تصویر وجود دارد اما قابل دیدن نیست.

بک لایت در تلویزیون های ال سی دی بوسیله لامپ‌های فلورسنت و در تلویزیون های ال ای دی بوسیله دیودهای نورانی که به نام لامپ‌های ال ای دی می‌شناسیم تولید می‌شود. کیفیت نور زمینه به طور مستقیم در کیفیت تصویر تلویزیون تاثیر دارد.

ایرادهای ظاهری خرابی بک لایت تلویزیون عبارتند از :

  1. قطع شدن تصویر تلویزیون (معمولا در این حالت تلویزیون صدا دارد)
  2. تاریکی بخشی از تصویر ( تاریکی نیمی از تصویر و یا ایجاد نقاط تاریک و روشن)
  3. چشمک زدن تصویر (پرپر زدن یا قطع و صل شدن)
تعمیر بک لایت تلویزیون سامسونگ
تعمیر بک لایت تلویزیون سامسونگ

با توجه به شایع بودن ایراد بک لایت در نوشته‌های مختلف راجع به روش های جلوگیری از خرابی بک لایت تلویزیون به طور مفصل توضیح داده ایم اما اگر بخواهیم نکته طلایی جلوگیری از خرابی بک لایت تلویزیون را بیان کنیم باید بگوئییم که جلوگیری از گرم شدن بخش بک لایت در سیستم های صوتی و تصویری اصلی‌ترین هدفی است که همه تغییرات و اصلاحیه‌های بک لایت برای بهبود عملکرد این بخش در نظر دارند.

در منوی تنظیمات نور بک لایت تلویزیون را با استفاده از گزینه کنترل نور زمینه و یا صرفه جویی در انرژی تا جایی که به کیفیت تصویر آسیب نمی‌زند کم کنید. تنظیم این نور نسبت به نور محیط که در عموم منازل با کاهش همراه است روش مناسب دیگری است که می توانید برای تنظیم نور بک لایت استفاده کنید.

 

بیشتر بخوانید :راهنمای کامل تعمیر تلویزیون

 

 

خاموش کردن تلویزیون در فواصل زمانی 2 تا 3 ساعت به مدت 10 تا 15 دقیقه روش موثر دیگر برای بهبود عملکرد بخش بک لایت تلویزیون است.

 

تعمیر بک لایت تلویزیون ال جی
تعمیر بک لایت تلویزیون ال جی

 

نخواندن دیسک در دی وی دی پلیر و یا سینمای خانگی

خوانده نشدن اطلاعات دیسک در دی وی دی و یا سینمای خانگی بیشترین میزان مراجعه در بخش تعمیر سیستم‌های صوتی و تصویری را به خود اختصاص می‌دهد. در بخش درایو دیسک در دستگاههای دی وی دی پلیر و یا سینمای خانگی قطعه اپتیکال بلاک وظیفه خواندن اطلاعات دیسک و انتقال آن به برد پردازش را بعهده دارد. عموم مصرف کنندگان این قطعه را با نام لنز دی وی دی می‌شناسند. این قطعه از تعدادی منشور، فیلتر و تولید کننده نور لیزر تشکیل شده است. عواملی مانند گرد و غبار و یا مرور زمان می‌تواند باعث آسیب دیدگی بیشتر آن شود.

لنز دی وی دی

تعدادی از مصرف کنندگان به محض مواجهه با ایراد در بخش خوانده شدن اطلاعات دیسک و با تصور کثیف شدن و یا خاک گرفتن لنز دی وی دی اقدام به باز کردن و تمیز کردن لنز خارجی اپتیکال بلاک با پنبه و الکل و … می کنند. این اقدام اگر به درستی انجام نشود می‌تواند باعث اسیب دیدگی شدید اپتیکال بلاک شود. برای محافظت از اپتیکال بلاک و یا همان لنز دی وی دی در لوازم صوتی و تصویری اقدامات زیر را انجام دهید :

  1. دستگاه را در مکان هایی قرار دهید که نفوذ گرد و غبار کمتر باشد.
  2. به طور مستمر و حداقل هفته‌ای دوبار از دستگاه استفاده کنید.
  3. از دیسک‌های سالم و بدون خش استفاده کنید.
  4. در مواقعی که از دستگاه استفاده نمی‌کنید دیسک داخل آن قرار دهید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط