تعمیر تلویزیون سونی

 
 

تعمیر تلویزیون سونی

 

تعمیر تلویزیون سونی از خدمات ویژه گروه رایان تی وی است. کیفیت برتر، شاخص‌ترین ویژگی محصولات سونی است که قبل از ورود به بحث تعمیر تلویزیون در این برند باید کمی درباره آن توضیح دهیم. ده‌ها سال است که سونی بعنوان تولید کننده برتر لوازم صوتی و مخصوصا تصویری شناخته می‌شود. عموم خریداران سونی، مشتریان ثابتی هستند که همیشه لوازم صوتی و تصویری خود را از بین تولیدات این کمپانی انتخاب می کنند. اکثر محصولات سونی نسبت به اقلام مشابه خود در سایر برندها بین 20 تا 50 درصد گرانتر هستند اما اصالت و کیفیتی که در طراحی و تولید دستگاه های این غول ژاپنی وجود دارد باعث می شود که خریداران به راحتی این اختلاف را پرداخت کنند.

 

تعمیر تلویزیون سونی

بیشتر بخوانید : تعمیر تلویزیون ال جی

 

مشکلات شایع در تعمیر تلویزیون سونی

اصلی‌‌ترین ویژگی تلویزیون‌های سونی در بخش تعمیرات تلویزیون مورد توجه قرار می‌گیرد، وجود سیستم عیب یاب داخلی (Self Diagnostic) است. این سیستم عیب‌یابی اولین بار از حدود سال 1990 در تلویزیون‌های (CRT) سونی استفاده شده و به تدریج پیشرفت کرده و به تکامل رسیده است. سیستم عیب یابی تلویزیون سونی در واقع رابط کاربری بین مصرف کننده و بخش خدمات است و در پروسه عیب یابی و تعمیر تلویزیون سونی نقش مهمی دارد.

سیستم عیب یاب تلویزیون سونی بر عملکرد بخش‌ها و قطعات مختلف تلویزیون نظارت می‌کند و زمانی که یکی از آنها دچار ضعف و یا خرابی شود، فعال می‌شود. در نتیجه فعال شدن سیستم عیب یاب، معمولا تلویزیون خاموش شده و چراغ پاور تلویزیون شروع به خاموش و روشن شدن می‌کند. این خاموش و روشن شدن لامپ پاور که در مجموعه تعمیرات تلویزیون، با نام چشمک زدن لامپ پاور تلویزیون سونی شناخته می‌شود، قاعده و قانون مشخصی دارد و با توجه به آن می‌توان قطعه معیوب تلویزیون را تشخیص داد.

چشمک زدن لامپ پاور تلویزیون سونی که در هنگام خرابی تلویزیون ظاهر می‌شود، یک تعداد ثابت است که با یک مکث 2 ثانیه‌ای پشت سر هم تکرار می‌شود. در واقع تعداد چشمک زدن تلویزیون سونی قطعات معیوب تلویزیون را مشخص می‌کند.

به بیان ساده‌تر : وقتی یکی از قطعات تلویزیون سونی خراب می‌شود، تلویزیون خاموش شده و چراغ پاور تلویزیون شروع به خاموش و روشن شدن می‌کند. لامپ پاور چند بار چشمک می‌زند، سپس 2 ثانیه مکث می‌کند بعد از آن دوباره همان تعداد را تکرار می‌کند. در واقع تعداد چشمک زدن تلویزیون سونی به ما می‌گوید کدامیک از قطعات تلویزیون معیوب شده است.

 

مشکلات شایع در تعمیر تلویزیون سونی

بیشتر بخوانید : تعمیر تلویزیون ال جی

 

چشمک زدن تلویزیون سونی

همانطور که گفتیم وجود سیستم عیب یاب در مجموعه تعمیر تلویزیون سونی اهمیت زیادی دارد. وجود این سیستم باعث شده علاوه بر نوع عیب یابی، نشانه‌های ظاهری خرابی و شکل ظاهر شدن ایرادهای مختلف در تلویزیون‌های سونی با سایر برندها متفاوت باشد. زمانی که یکی از قطعات تلویزیون سونی دچار خرابی می‌شود بجای ظاهر شدن نشانه‌های ظاهری مثل سیاه شدن تصویر ، بهم ریختگی رنگ و یا قطع شدن صدا، با خاموش شدن و چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون سونی مواجه می‌شویم.

به بیان ساده‌تر زمانی که یکی از قطعات تلویزیون خراب شده و یا به درستی وظیفه خود را انجام نمی‌دهد، مدار محافظ (سیستم عیب یاب) فعال می‌شود و تلویزیون را خاموش می‌کند. با خاموش شدن تلویزیون لامپ پاور شروع به چشمک زدن می کند. لامپ پاور تلویزیون چند بار چشمک می‌زند سپس 2 ثانیه مکث کرده (خاموش می‌ماند) و سپس همان تعداد چشمک را تکرار می‌کند. تعداد چشمک زدن تلویزیون سونی قطعات معیوب تلویزیون را مشخص می‌کند.

در مواجهه با روشن نشدن و چشمک زدن تلویزیون سونی باید تعداد چشمک‌ها را شمارش کرده و برای تشخیص نوع خرابی، به جدول عیب یابی تلویزیون سونی مراجعه کنیم. در جدول ارور تلویزیون سونی که در ادامه بیشتر راجع به آن توضیح خواهیم داد، خرابی قطعات مختلف همراه با تعداد چشمک‌ها مشخص شده است.

 

چشمک زدن تلویزیون سونی

بیشتر بخوانید: تعمیر تلویزیون پاناسونیک

 

جدول ارور تلویزیون سونی

در نقشه فنی تلویزیون‌های سونی، نموداری طراحی شده است که تعداد چشمک‌ها و ایرادهای معادل آنها در آن درج شده است. در این راهنمای عیب‌یابی، در یک طرف تعداد چشمک‌ها و ایراد معادل آنها درج شده است و در سمت دیگر، شمارشگر چشمک‌ها قرار دارد. این شمارنده در حالت عادی شامل تعدادی عدد صفر است(000000000). در صورتی که سیستم عیب یاب فعال شود این شمارگر تعداد چشمک زدن تلویزیون سونی را شمارش می‌کند.

جدول ارور تلویزیون سونی برای هر مدل به صورت مجزا طراحی شده است. اما اگر به این جدول عیب یابی در مدل‌های مختلف تلویزیون سونی نگاه کنیم متوجه می‌شویم که تعدادی از ایرادها و در نتیجه تعداد چشمک‌ها مشترک است. مثلا تعداد 5 چشمک در عموم مدل‌های تلویزیون‌های LED و LCD سونی مربوط به خرابی برد تیکان و صفحه نمایش تلویزیون است.

جدول ارور تلویزیون سونی یا همان منوی عیب یابی در حافظه تلویزیون سونی ضبط می‌شود و قابل دسترسی است. برای دسترسی به منوی عیب یابی در تلویزیون سونی (البته در حالت سلامت تلویزیون) می‌توانید از کنترل معمولی تلویزیون استفاده کنید. برای ظاهر شدن منوی عیب یابی تلویزیون سونی ابتدا تلویزیون را در حالت استندبای قرار دهید. سپس کلیدهای زیر را به ترتیب و پشت سرهم فشار دهید :

Display  +  5  +  (-vol)  +  Power On

اگر این کار را درست انجام داده باشید تلویزیون روشن می‌شود و جدول ارور نمایش داده می‌شود.

 

جدول ارور تلویزیون سونی

 

عیب یابی تلویزیون سونی براساس تعداد چشمک زدن چراغ پاور

در ادامه تعدادی از ایرادهایی که با نشانه ظاهری چشمک زدن تلویزیون سونی ممکن است با آنها مواجه شوید را بررسی می‌کنیم. البته باز هم تکرار می‌کنیم که بهترین راه عیب یابی، راجعه به جدول ارور در نقشه فنی همان مدل است.

1- 2 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

اولین تعداد چشمک زدن تلویزیون سونی 2 بار است. 2 بار چشمک زدن تلویزیون سونی در عموم مدل‌ها مشخص کننده ایراد در برد پاور تلویزیون است. معمولا وقتی یکی از ولتاژهای خروجی برد پاور (غیر از ولتاژ استندبای) قطع و یا دچار نقص شود، چراغ جلوی تلویزیون سونی 2 بار چشمک می‌زند.

بخش پاور در تلویزیون‌های سونی به دو صورت کلی طراحی شده است. به صورت داخلی که به نام برد پاور شناخته می‌شود و به صورت خارجی که در اکثر مدل‌ها یک آداپتور با ولتاژ خروجی حدود 19 ولت است. اکثر ورژن‌های تلویزیون سونی در سری W مانند W800B و یا W800C به صورت آداپتوری طراحی شده‌اند.

برد پاور تلویزیون دارای دو بخش اصلی اولیه و ثانویه است. ورودی بخش اولیه ولتاژ برق شهری و خروجی ثانویه چند ولتاژ برای تغذیه بخش‌های مختلف تلویزیون است. معمولا وقتی یکی از این ولتاژها قطع می‌شود تلویزیون سونی خاموش شده و 2 بار چشمک می‌زند.

 

2 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

بیشتر بخوانید: تعمیر تلویزیون ال سی دی سونی

 

2- 3 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

3 بار چشمک زدن تلویزیون سونی در اغلب موارد نشان دهنده خرابی مین برد تلویزیون است. البته در تعداد معدودی از مدل‌ها برای خرابی برد پاور هم بکار برده شده است. ایرادهایی که در مین برد تلویزیون سونی ایجاد می شود ممکن است به صورت نرم افزاری و یا سخت افزاری باشد.

یکی از ویژگی‌های خاص محصولات سونی در بخش طراحی و ساخت، شباهت قطعات اصلی در مدل‌های مختلف یک سری است. مثلا سری W از تلویزیون‌های سونی را در نظر بگیرید. در مدل‌ها و اینچ‌های مختلف در این سری از یک نوع مین برد استفاده شده است. در واقع تفاوت مدل‌های مختلف در این سری نرم افزاری است ولی از نظر ساختار ظاهری با هم یکی هستند.

 

3 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

 

3- 4 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

4 بار چشمک زدن تلویزیون سونی در تعدادی از مدل‌های خاص تلویزیون سونی بکار رفته است. در این مدل‌ها 4 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون، نشان دهنده خرابی بک لایت و یا برد بک لایت است.

در اکثر تلویزیون‌های ال ای دی ولتاژ لامپ‌های بک لایت در برد پاور تولید می‌شود. در تعدادی از مدل‌های تلویزیون سونی این بخش به صورت یک برد مجزا طراحی و ساخته می‌شود. این برد معمولا با نام درایور بک لایت یا LD Board شناخته می‌شود. در این مدل‌ها معمولا 6 چشمک نشان دهنده خرابی لامپ‌های بک لایت و 4 بار چشمک زدن تلویزیون سونی نشان دهنده خرابی برد بک لایت یا همان  LD Board است.

 

4 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

بیشتر بخوانید: تعمیر تلویزیون ال ای دی سونی

 

4- 5 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

این تعداد روشن و خاموش شدن لامپ پاور در تلویزیون‌های مختلف سونی معمولا برای خرابی قطعات بخش نمایش تصویر بکار رفته است.

5 چشمک در تلویزیون‌های لامپی (CRT) نشان دهنده خرابی برد RGB (پردازشگر و تقویت کننده سیگنال تصویر) و لامپ تصویر تلویزیون استفاده شده است. در تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی سونی 5 بار چشمک زدن برای نمایش خرابی برد تی کان و صفحه نمایش تلویزیون بکار می‌رود.

دلایل اصلی ایجاد 5 مرتبه چشمک زدن تلویزیون سونی عبارتند از:

  • خرابی برد تیکان (T Con)
  • خرابی پنل تلویزیون
  • آبخوردگی پنل تلویزیون
  • خرابی فلت های پنل تلویزیون

5 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

5- 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی در عموم تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی سونی بعلت ایجاد خرابی در بخش بک لایت دستگاه نشان داده می شود. بک لایت ، نوری است که در پشت صفحه نمایش تلویزیون تولید می‌شود و باعث روشن شدن تصویر می‌شود.

وقتی بک لایت تلویزیون قطع می‌شود، تصویر تلویزیون تاریک شده و قابل مشاهده نیست. در این حالت تلویزیون سونی بعد از روشن شدن مجددا خاموش شده و لامپ پاور 6 بار چشمک می‌زند.

لامپ‌های بک لایت در تلویزیون های ال سی دی از نوع فلورسنت و در تلویزیون های ال ای دی از نوع لامپهای ال ای دی هستند. در بعضی از مدل‌های تلویزیون سونی تعداد 4 چشمک برای خرابی بخش بک لایت انتخاب شده است.

 

6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

بیشتر بخوانید: تعمیر تلویزیون پروجکشن سونی

 

6- 8 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

8 بار چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون سونی اکثرا برای نشان دادن ایراد بخش صدا و در بعضی مدل‌ها برای نمایش قطعات مرتبط با HOST WDT بکار رفته است. قطعات مرتبط با این دو بخش در مین برد تلویزیون قرار دارد و در واقع 8 چشمک نشان دهنده خرابی مین برد تلویزیون سونی است.

بخش تقویت صدا در عموم تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی معمولا بعنوان بخشی از مین برد تلویزیون طراحی می‌شود. اما در عیب یابی تلویزیون سونی بعنوان یک بخش مجزا در نظر گرفته می شود. در تعمیر تلویزیون سونی با 8 بار چشمک زدن تلویزیون سونی باید حتما بلندگوها را هم بخشی از مدار تقویت صدای تلویزیون در نظر گرفت که ممکن است خرابی آنها باعث ایجاد 8 چشمک در تلویزیون سونی شود.

 

8 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

7- 13 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

در بین ارورهای مختلف تلویزیون سونی این تعداد چشمک زدن کمتر دیده می‌شود، چون تنها در چند مدل ال سی دی سونی برای نشان دادن خرابی قطعات مرتبط با بک لایت استفاده شده است.

13 بار چشمک زدن تلویزیون سونی معمولا در تلویزیون های ال سی دی سونی بعلت ایجاد خرابی در لامپ های فلورسنت بخش بک لایت استفاده شده اما در تلویزیون‌های ال ای دی و نسل جدید سونی کمتر کاربرد دارد.

در ادامه نمونه ای از جدول عیب یاب سونی را هم می آوریم اما در نظر داشته باشید که این جدول در مدلهای مختلف متفاوت است و در بخش تعمیر تلویزیون سونی در هر مورد تعمیر از نقشه فنی دستگاه چک می شود.

 

13 بار چشمک زدن تلویزیون سونی

بیشتر بخوانید: تعمیر تلویزیون پلاسمای سونی 

 

دسترسی به منوی عیب یابی در تعمیر تلویزیون سونی

منوی عیب یابی تلویزیون سونی با وارد کردن کد خاصی قابل دسترسی است. تاریخچه ایرادهایی که همراه با چشمک زدن در تلویزیون سونی ایجاد می‌شود در این منو ثبت و نگهداری می‌شود. در واقع با مراجعه به این جدول می توان فهمید تلویزیون قبلا دچار چه ایرادهایی شده است.

برای ورود به منوی عیب یابی در تلویزیون‌های سونی دکمه‌های زیر را پشت سرهم و بدون فاصله درحالی که تلویزیون در حالت استندبای است فشار دهید:

  1. DISPLAY
  2. +5
  3. -VOL
  4. POWER ON

اگر کلیدها را با فاصله زمانی درست زده باشید تلویزیون سونی روشن شده و منوی عیب یابی تلویزیون ظاهر می شود. در عکس زیر منوی عیب یابی تلویزیون سونی مدل KDL-42W670A را مشاهده می‌کنید. همانطور که در عکس مشاهده می‌کنید ایراد 8 بار چشمک زدن در این دستگاه ایجاد شده است. عدد مقابل ایراد HOST-WDT از 00 به 33 تغییر کرده است. این تغییر نشان می‌دهد که ارور 8 چشمک به تعداد 33 بار نشان داده شده است.

 

منوی عیب یابی تلویزیون سونی

 

پاک کردن منوی عیب یابی در تعمیر تلویزیون سونی

منوی عیب یابی در تلویزیون‌های سونی قابلیت ریست و بازگشت به حالت اولیه دارد. این نوع ریست، معمولا بعد از اتمام تعمیر تلویزیون سونی پیشنهاد می‌شود. وقتی ایراد تلویزیون را رفع کردیم تاریخچه خرابی دستگاه را پاک می‌کنیم تا اگر مشکل جدیدی در تلویزیون ایجاد شد با خرابی قبلی اشتباه گرفته نشود.

برای ریست کردن منوی عیب یابی تلویزیون سونی (در اکثر مدل‌ها) باید پس از ورود به منوی عیب یابی، دکمه‌های 8 و سپس 0  روی کنترل دستگاه را پشت سرهم فشار دهید. اگر این عملیات را به درستی انجام داده باشید، اعداد به 0 تغییر کرده و در واقع جدول ارور تلویزیون سونی ریست می‌شود.

عکس زیر منوی عیب یابی تلویزیون سونی مدل KDL-42W670A را نشان می‌دهد که در بند قبلی دچار ایراد 8 بار چشمک شده بود. بعد از انجام تعمیر تلویزیون سونی اقدام به ریست منوی عیب یابی کرده‌ایم و نتیجه آن را می‌بینید.

ریست کردن جدول عیب یابی تلویزیون سونی

بیشتر بخوانید: تعمیر سینمای خانگی سونی

 

تعمیر بک لایت تلویزیون سونی

خرابی بک لایت در بین تلویزیون‌های سونی هم بعنوان یک ایراد شایع شاخته می‌شود. از نظر عیب یابی خرابی بک لایت تلویزیون سونی معمولا باعث 6 بار چشمک زدن تلویزیون سونی می‌شود.

در تلویزیون‌های ال سی دی سونی معمولا برد بک لایت به صورت یک بخش مجزا از برد پاور طراحی شده است. همانطور که می‌دانیم این برد وظیفه تامین ولتاژ فلورسنت‌های بک لایت را بعهده دارد. در صورت نیاز به تعمیر تلویزیون ال سی دی سونی با نشانه ظاهری 6 بار چشمک زدن، ابتدا باید مشخص شود که برد بک لایت خراب است و یا لامپ های فلورسنت. پس از مشخص شدن محدوده خرابی بهتر می توان برای تعمیر و یا تعویض قطعات معیوب تصمیم گیری کرد.

در اکثر تلویزیون‌های ال ای دی سونی برد بک لایت معمولا با برد پاور ادغام شده است و در بعضی مدل‌های خاص که برد بک لایت به صورت مجزا ساخته شده، 6 چشمک نشان دهنده خرابی لامپ‌های بک لایت و 4 چشمک نشان دهنده خرابی برد بک لایت تلویزیون سونی در نظر گرفته شده است.

در برند سونی نسبت به سایر برندها، ایراد خرابی بخش بک لایت تلویزیون آمار مراجعه کمتری دارد. این آمار پایین خرابی بک لایت به دلیل کیفیت بالاتر قطعات و طراحی بهتر این تلویزیون‌ها است.

 

تعمیر بک لایت تلویزیون سونی

 

تلویزیون های ال ای دی سونی اغلب دارای بک لایت لبه هستند و همانطور که گفتیم به علت استفاده از قطعات با کیفیت ایراد بخش بک لایت به نسبت سایر برندها در تلویزیون های سونی کمتر ایجاد می‌شود. خرابی بک لایت در اکثر تلویزیون های ال ای دی سونی با تعداد 6 چشمک و در تعداد کمی از انها با 4 بار چشمک مشخص می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تعمیر تلویزیون از قبیل: تعمیر تلویزیون سامسونگ، تعمیر تلویزیون ال جی و … با کارشناسان ما از طریق وب سایت در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

تعمیر تلویزیون ال جی

تعمیر تلویزیون سونی

تعمیر تلویزیون سامسونگ